Galeria: Lubuszanki na Sejmiku Kobiet Lewicy 24.03.201

24 marca 2013 roku 100 delegatek z Województwa Lubuskiego uczestniczyło w Sejmiku Kobiet Lewicy. W Sali Kongresowej Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie pod hasłem "Razem przeciw kryzysowi" spotkały się działaczki lewicowe z całej Polski. Przedmiotem obrad II Sejmiku Kobiet Lewicy była obecna sytuacja kobiet polskich. Gościem honorowym sejmiku była przewodnicząca platformy kobiecej Partii Europejskich Socjalistów (PES Women), węgierska europosłanka Zita Gurmai. Podczas sejmiku wręczone zostały ustanowione w tym roku specjalne nagrody przewodniczącego SLD dla pań szczególnie zaangażowanych w działalność na rzecz kobiet i równouprawnienia, "stalowe goździki". Podczas spotkania działaczki wysłuchały wykładu prezes Polskiego Towarzystwa Ekonomicznego, prof. Elżbiety Mączyńskiej, a później wzięły udział w dwóch panelach dyskusyjnych, w których omówione zostały ważne i bolesne problemy codziennego życia w czasie kryzysu. Niewątpliwie było to wyjątkowe popołudnie i niezwykle pouczająca wydarzenie.