przewodniczący Czarzasty odwiedził Lubuskie

dodano ponad 2 tygodnie temu, 2017-07-04 w kategorii: Informacje

29 czerwca 2017 roku przewodniczący SLD Włodzimierz Czarzasty odwiedził województwo lubuskie na zaproszenie przewodniczącego wojewódzkiej organizacji Bogusława Wontora. Podczas zorganizowanych spotkań przewodniczący rozmawiał z blisko tysiącem osób. Wizytę rozpoczęła konferencja prasowa zorganizowana w Zielonej Górze podczas, której przedstawiono stanowiska SLD do bieżących ogólnopolskich zagadnień. Następnie przewodniczący udał się do Żar gdzie spotkał się ze Starostą Januszem Dudojciem, a następnie na otwartym spotkaniu z sympatykami i członkami SLD z Edwardem Skobelskim i Damianem Hałaburą na czele.  Zaraz po wizycie w Żarach przewodniczący udał się na spotkanie z Zielonogórzanami zorganizowane przez miejską organizację SLD pod kierownictwem Piotra Tykwińskiego gdzie między innymi ogłosił kandydaturę Tomasza Nesterowicza na prezydenta miasta Zielona Góra w najbliższych wyborach samorządowych. Podczas spotkania padało wiele pytań, a żadne z nich nie pozostało bez odpowiedzi. Nazajutrz przewodniczący Czarzasty odwiedził radio zachód, a następnie pojechał do Pniew gdzie wraz z lokalnymi działaczami zwiedzał Międzyrzecki Rejon Umocniony.  W godzinach popołudniowych odwiedził Gorzów Wlkp. gdzie na zaproszenie Macieja Buszkiewicza spotkał się z jego mieszkańcami. Bezpośrednio po spotkaniu udzielił wywiadu w Gorzowskiej telewizji TeleTop. Ostatnim punktem wizyty było spotkanie z mieszkańcami  Międzyrzecza zorganizowane przez Zbigniewa Smejlisa gdzie przewodniczący Czarzasty podobnie jak na poprzednich wizytach przedstawił ogólny kierunek działań SLD, tematy dotyczące przyszłości Sojuszu oraz problemy, z którymi trzeba się zmierzyć.